Ön itt van most:
Címlap

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!

> Kiadó  


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /web/bepatek/iparihirek.hu/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Félrevezető teszt eredmények PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Rákos Csaba   
2009. augusztus 05. szerda, 00:00

FIGYELMEZTETÉS

Ipari Mosógép Vásárlásakor

 

Ne higgyenek az ámulatba ejtő energiatakarékos hirdetéseknek, mely nélkülözi a részletes számokat, bizonyítékokat! Ez a háztartási szférából átvett ügyfélcsalogatás.

20% megtakarítás, de mire fel?

Hibás kijelentés:

Például egy 7 kg töltetsúlyú mosógép kevesebb energiát fogyaszt más gyártmányú gépeknél.

Milyen fogyasztása van egy mosógépnek:
- víz

- fűtés (vízszinttel arányos)

- motor (jelentéktelen különbség típusok közt)

A vízszintet az ipari gépekben programozni lehet! A mechanikai hatást kiváltó fordulatszámot és időt szintén programozni lehet.

Nem a gép határozza meg a vízfogyasztást hanem a technológus, vagy maga a felhasználó! Ez lehet 1 kg ruhára 8 liter vagy akár 16 liter. Minden jobb gépen beállítható. Természetesen a háztartási gépeken nem.

Helyes kijelentés I.:

X típusú gép G-faktora pl. 300, míg Y típusé 400. Az Y típus utáni szárítási idő rövidebb, a megtakarítás mérhető. (Figyelem: a túl nagy fordulatszám idővel tönkreteheti a gépet és nem minden textíliánál lehet kihasználni).

Helyes kijelentés II.:

10 kg-os mosógép


10 kg frottír

10 kg műszál

Vízfelvétel normál mosógépnél

azonos

Vízfelvétel súlyautomatás gépnél

azonos

Vízfelvétel IPSO-ABO-WASH technológiával

kevesebb


A műszál sokkal kevesebb vizet szív magába mint a frottír, így kevesebb víz is elég a mosáshoz. Az Abo-Wash technológia megméri a textíliák vízfelszívóképességét és ennek megfelelően állítja be a vízszintet.

Fontos:

Olyan mosógépet válasszanak, melynek programozását a szakember könnyen el tudja végezni, így nem átlagos programokkal (vagy átlagon aluli „vízmentes marketingprogrammal”) átlagos színvonalon kell dolgozniuk. Használják ki a professzionális gépek professzionális tudását, hisz épp ez az egyik nagy különbség a háztartási gépekkel szemben!

 
Hozzászólások (1)
Sokkoló lehet...
1 2009. június 03. szerda, 15:31
Szilágyi Attila
azoknak, akik elhisznek mindent, amit a reklámok mondanak. Örülök, hogy erre reagáltál, Csaba. De mondd, csak az IPSO-nak van ilyen vízfelszíváshoz alkalmazkodó technológiája?
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.