Ön itt van most:
Címlap

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!

> Kiadó  


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /web/bepatek/iparihirek.hu/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Ökölszabály a karbantartáshoz PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Greskó Andrea   
2010. október 13. szerda, 00:00

Karbantartással a hosszú élettartamért

Egy gőzfejlesztő beépítése után érdemes az üzemeltetés alatt nagy gondot fordítani a karbantartásra. Továbbá egy kazán működtetésénél ajánlatos a munkafolyamatot úgy összehangolni, hogy a kazán ki legyen használva, és csak akkor üzemeljen, ha szükség van rá.
Ökölszabály, hogy az égőt és kazánt legalább évente egyszer szakember nézze át és állítsa be. Különösen fontos ez olajtüzelésnél, ahol az olaj éghetetlen anyagokat is tartalmaz. Ez szigetelőréteget képez az égéstérben, és jelentősen lecsökkenti a hatásfokot.

A szervizes kollegák megegyezés szerint évente, vagy kb. 2000 üzemóránként felkeresik a szerződéssel rendelkező ügyfeleket, és elvégzik a szakszerű karbantartást előre meghatározott módon. A szolgáltatás tartalmazza a füstgázmérést, szükség szerint a kopó alkatrészek cseréjét, az égők tisztítását, beállítását, a csőkígyó ellenőrzését, a reteszek vizsgálatát, valamint a vízlágyító és vegyszeradagoló működésének felülvizsgálatát. A Bepatek Kft. a CERTUSS gőzfejlesztők zavartalan és biztonságos működése érdekében a vízszivattyú tömítéskészletét és a főlángérzékelő elektródát 2000 üzemóránként kötelezően kicseréli.

Nagy jelentősége van a rendszeres karbantartásnak. Egyrészt biztonságtechnikai szempontból jó, ha egy szakember rendszeresen átvizsgálja a gépet. Másrészt egy jól karban tartott berendezés kevesebb energiát fogyaszt.
A készülékek alkatrész-utánpótlása 20 éven keresztül garantáltan biztosított. A Bepatek szerviz gyorsaságát növeli, hogy a legtöbb alkatrészt érdi raktárunkban megtalálható, így szükség esetén azonnal szállítható. Aki szerződést köt, természetesen árengedményben is részesül.
Amennyiben a karbantartási szerződés az új gőzfejlesztőre vonatkozó 1 éves vagy 3000 üzemóra garancia-időtartam végén is fennáll, akkor a garanciaidő kétszeresére, azaz 2 év vagy 6000 üzemóra időtartamra meghosszabbodik.
Azok az ügyfelek, akik rendelkeznek karbantartási szerződéssel a következő kedvezményekhez jutnak:

  • eseti szerviz alkalmával 10% engedmény az érvényes díjakból.

  • a beépített anyagok árából 10% kedvezmény.

  • elsőbbséget élvez eseti szerviz és alkatrészellátás területén olyan más ügyfelekkel szemben, melyek nem kötöttek karbantartási szerződést.

Címkék: Épületgépészet
 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.