Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Termék, technológia Gőz a takarmánygyártásban

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!

> Kiadó  


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /web/bepatek/iparihirek.hu/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Gőz a takarmánygyártásban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Biberika János   
2010. január 20. szerda, 10:56

Egy iparág amelyben elengedhetetlen a gőz használata

kutyatáp granulátum

Kisebb felmérésünk eredményeképp kiderült, hogy a takarmány-, állateledel-gyártásban a gőz használata nem helyettesíthető a gyártási technológiában.
Funkciója a legtöbb esetben hasonló de azért vannak területek ahol egyéb folyamatokkal is kibővül. Leginkább a kész termék alapanyagául szolgáló takarmány
nedvesítésére szolgál, de higiénizálási szempontból is fontos a szerepe.

A következőkben szóljanak maguk a felhasználók, akik korszerű üzemükben valamennyien CERTUSS gőzfejlesztővel oldják meg a gőz előállítását.

Integrál-Hat Kft.
"A granulálási folyamat során elengedhetetlen a gőz használata, mely során a gőzzel és meleg vízzel való összekeverés után megfelelő minőségű lesz a takarmány.
Számítógép vezérlésű berendezés a ledarált takarmányt egy présen nyomja át, amelyből a gőz segítségével granulátumot állít elő."

Eb-Mex Kft.
"A gőzfejlesztőre azért volt szükség, mert számításaink szerint a gőzzel történő meleg víz előállítás volt számunkra az egyik leghatékonyabb és leggazdaságosabb
gyártási eljárás. Az általunk előállított baromfiipari melléktermékek nagykonyhai főzőüstökben kerülnek hőkezelésre."

Haltáp Kft.
"Számítógép vezérlésű extrudáló és granuláló üzemünkben gabona őrlemények és állati eredetű fehérjék keverékéből gőz hozzáadásával kutyatáp extrudátumokat
és haltáp granulátumokat állítunk elő. A gőzt az alapgépek kondicionálójába vezetve, az alapanyagokkal való megfelelő összekeverése után sterilizálást és előfőzést érünk
el, mely folyamatok a végtermékek tulajdonságait kedvezően befolyásolják."

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.