Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Rovatok > Hírek Megvalósult: Látvány-gőzlabor látogatás

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!

> Kiadó  


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /web/bepatek/iparihirek.hu/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Megvalósult: Látvány-gőzlabor látogatás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2013. december 04. szerda, 11:17

Gőzlaborból a sörfőzdéig

Miskolci Gőzlabor Miskolci Gőzlabor

A Miskolci Egyetem 2012 őszén a Vegyipari Gépek Tanszékének 50 éves évfordulója alkalmából egy műszerezett gőzrendszer blokkot hozott létre, amelyben a hőforrást egy CERTUSS elektromos gőzfejlesztő adja. (A gőzszerelvényeket az Explotech Kft biztosította.)

A t Miskolci Gőzlabor Dr. Siménfalvi Zoltán ervezéssel és kivitelezéssel megbízott Sz-Gépész Kft-vel idén nyáron kezdte el a Bepatek Kft-vel fontolgatni, hogy megérne a helyszín egy bemutatót, hiszen a látvány-gőzlabor még a gyakorlott, tapasztalt szakemberek számára is mutathat újat. Sok helyütt építettek a rendszerbe nézőablakokat, amellyel jól látható a különböző szerelvények működése, a technológia sajátossága.

November 13-án megvalósult a labor szakmai bemutatóját a Miskolci Egyetem Vegyipari Gépek Tanszékének együttműködésével.
Dr. Siménfalvi Zoltán a tanszék vezetője nagy lelkesedéssel beszélt a projektről az ország minden tájáról érkező nagy számban megjelenő vendégeknek.

Szabó Péter (Sz-Gépész Kft) bemutatta, hogy milyen gyakorlati ismeretanyaggal lehet bővíteni az egyetemen tanuló diákok elméleti tudását a gőztechnológiáról, a gépészeti berendezések működéséről.


Miskolci Patyolat – óriás kazánházban helyet kapó CERTUSS

Miskolci Patyolat kazánház Certuss gőzfejlesztő a miskolci patyolatban Simon János a Miskolci Patyolat műszaki igazgatója a miskolci egyetemről, a gőzlabor megtekintése után kalauzolta el az ország legnagyobb mosodájának I.számú üzemébe a vendégeket.
A Patyolat 2012-ben vásárolta meg a CERTUSS Universal 1500 kg/h teljesítményű gyors-gőzfejlesztőt, a korábbi nagyvízterű kazánok kiváltására.
A piac átalakulása és gazdaságossági szempontok alapján döntöttek a különböző gőzelvételhez rugalmasabban alkalmazkodó gyors-gőzfejlesztők mellett.
A korábbi nagyvízterű kazánok nagy helyigényének megfelelően kialakított kazánházban így a CERTUSS gőzfejlesztő, - mely az álló felépítése miatt épp a kis helyigényéről híres -  most szinte elvész a nagy térben.
A gőzfejlesztő a mosoda teljes gőzellátását adja.

Sör és gasztronómia a ZIP Technology miskolci söröző-éttermében

Zip's brewhouse Miskolc Zip's brewhouse Miskolc Egyedülálló modern design, amelynek minden eleme a sörkultúra jegyeit hivatott közvetíteni, látvány sörfőzde, fantasztikus menüválaszték: ZIP’S Brewhouse
A november 13-i esemény zárásaként a vendégek fenti sajátosságokról szerezhettek tapasztalatot a hosszú nap után.
Magyarországon nem találkoztunk még ideálisabb hellyel a sörfogyasztás élvezetére: az asztalok egyenként sörcsappal vannak felszerelve, amelyből a ház söre, vagyis a saját főzésű különlegességek folynak, érintőképernyős vezérléssel segítve a megfelelő sör kiválasztását.
A szintén minden box-hoz tartozó LCD tv-ken váltakozó képekben bemutatott menüből lehet választani, de nem nehéz elképzelni, hogy egy-egy nemzetközi sportesemény idején milyen jól szolgálja eredeti funkcióját.

 

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.