Írta: Horváth Andrea
|
2014. február 24. hétfő, 13:21 |
Házias ízesítés, családi tulajdon
Öcsi Hús Zrt
Mátészalkán, egy családi tulajdonú Zrt. keretén belül 1993 óta gyártanak kiváló húskészítményeket, sertés-, marha és baromfihús feldolgozásával. Az Öcsi Hús Húsipari Termelő és Kereskedelmi Zrt. évente mintegy 2400 tonna készterméket állít elő, ami 30 féle termékből áll, mintegy 55 fő 2 műszakos foglalkoztatásával, 1200 négyzetméteren.
Öcsi Hús Zrt.
Az Rt. története 1990-re nyúlik vissza, egy termelőszövetkezeti tulajdonban lévő magtár megvásárlásával. 1993-ban az ingatlanon már húsüzem működik. Kiváló, házias ízesítésű, komoly szakmai háttér mellett készített és visszafogott árakon értékesített termékeik által szereztek ismeretséget vásárlóik körében. Az üzem 1998-ra a piaci lehetőségek kielégítésének határához érkezik és nagymérvű bővítést, illetve korszerűsítést hajt végre, figyelemmel a várható EU csatlakozásra és az ukrán, román, orosz export lehetőségekre is. 2002-ben technológiai fejlesztés történt a pácolás területén, valamint a csomagolási technológiában. 2003. márciusában megszerezte az Rt. az EU bélyegzőt és ezzel megteremtette a lehetőséget az Európai Unió tagállamaiba történő beszállításra.
2005-ben a cég a főzés- füstölés- hőkezelés területén korszerűsített.
2010 év végén került sor egy Certuss Junior 600 kg/h típusú gőzfejlesztő beszerzésére, amellyel a főző-füstölő szerkény korszerű és gazdaságos fűtését oldották meg. A gőzfejlesztő azóta is napi 18 órát megy folyamatosan, rendszeres karbantartás és ellenőrzés mellett.
Termékeik között a népszerű hagyományos húskészítmények mellett (Szatmári termékcsalád, Öcsi termékcsalád) szerepelnek még allergénmentes hústermékek is.
|