Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Rovatok > Hírek Új év, éledő remények

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!

> Kiadó  


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /web/bepatek/iparihirek.hu/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Új év, éledő remények PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2011. január 21. péntek, 00:00

Javuló hangulat a KKV szektorban

  optimizmus

Ön szerint mikor ér vagy ért véget a válság?
Mérsékelt optimizmus jellemzi a magyarországi kis és középvállalkozásokat, akik közül 997 cég gazdasági döntéshozójának megkérdezésével készült felmérés 2010. novemberében a BellResearch Kutató tanácsadó cég által. Többek között a trademagazin.hu oldalon is közzétett felmérésből javuló hangulatra lehet következtetni a reprezentatív minta véleménye alapján. A megkérdezettek plusz-mínusz 3,1 százalék mérési pontosság mellett, árbevétel, tevékenységi kör és regionális elhelyezkedés szerint reprezentálják a legfeljebb 1 milliárd forint árbevételű, legalább 1 főt foglalkoztató gazdasági társaságokat.

A megkérdezett mintegy ezer cég döntéshozói továbbra is a körbetartozást látják a legnagyobb problémának, de míg egy évvel korábban 91 százalékuk, most 85 százalékuk említette kritikus jelenségként a körbetartozást.

Javult az árbevételek tervezhetősége, hiszen korábban tízből hét, mostanra viszont tízből hat vállalkozás pénzügyi vezetője nevezte meg problémaként a cég ingadozó árbevételét. A hitelezést tekintve a mikro-, kis- és középvállalatok tizenöt százalékának jelent problémát a törlesztés míg egy éve 28 százalék volt az arány. A vizsgált cégek 6 százaléka semmilyen mértékben nem szenvedte meg a válságot, ezek többségében az agráriumból kerültek ki.

A válság végének várható idejét illetően a vállalkozások vezetőinek negyede-ötöde bizonytalan, és nem tudott érdemi választ adni. A véleményt alkotók kétötöde viszont úgy gondolja, hogy saját cége az iparáguk egésze legkésőbb 2012-ben kilábal a válságból.

Várjuk az Ön véleményét is! Az Ön iparágában milyennek látja a helyzetet? Véleményét a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre küldheti.

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.