Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Rovatok > Hírek CERTUSS kirándulás

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!

> Kiadó  


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /web/bepatek/iparihirek.hu/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
CERTUSS kirándulás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2012. augusztus 07. kedd, 09:13

A Certussal Tatán és a Nobilis Pálinkafarmon

Certuss a Nobilis Pálinkafarmon Nobilis Pálinkafarmon is Certussal főzik a pálinkát

A CERTUSS gőzfejlesztő berendezésekből közel 600 üzemel már az országban, köztük számos, a hétköznapi életünkben is szereplő termék előállítása során szolgáltatja a technológia számára a jó minőségű gőzt. Leginkább az élelmiszeripari gyártásban használják, ahol a legkülönfélébb funkciókat látja el. A pálinkafőzés egy kiemelt referencia területe a német gyártmányú gőzfejlesztőknek, ahol ma már a kereskedelmi főzdék mellett, a korszerű bérfőzők is használják.

Certuss előadás pálmaházban Certuss előadás a Tatai Pálmaházban A pálinkafőzés ugyanis magasabb minőségben és hatékonyabban tud lezajlani, ha az üstöket gőzzel fűtik. Egyenletesebb lesz a hőmérséklet az üst egész felületén, és pontosabban szabályozható, így a folyamat jobban kontrollálható.

A korábban már több ízben bemutatott Agárdi Pálinkafőzde után, most ismét egy rendhagyó eseményen vettek részt azok, akik elfogadták a Bepatek Kft meghívását a CERTUSS gőzfejlesztők új előadására majd az egyik referenciájának megtekintésére.
A számos pálinkafőző referencia közül, most a Nobilis Pálinkafarm megtekintésére került sor, ahol Hornung József pálinkafőző mester kalauzolta végig a vendégeket a főzés menetén az impozáns üzemben.
Előtte azonban még egy szintén festői környezetben megtartott vetítést láthattak a CERTUSS gőzfejlesztők működéséről, felépítéséről és előnyeiről, Biberika János üzletági projekt menedzser előadásában.

Málnapálinka főzés Málnapálinka cefre A helyszín a tatai Öreg-tó közelében elhelyezkedő angolparkban lévő Pálmaház volt, amely az 1800-as években valószínűleg rendezvények, bálok és társasági események céljából épült, és ma is ugyanezt a funkciót látja el.
A Pálmaház adta kellemes élmény után, rövid autós út vezetett a közeli Száron elhelyezkedő pálinkafőző üzembe, a Nobilis Pálinkafarmra, ahol egy 2008-as fejlesztés során vásároltak CERTUSS Junior 500 típusú gőzfejlesztőt.

”A kazánház a pálinkafőző lelke” – Hornung Jó Nobilis Pálinkafarm Certuss kazánház Certuss kazánház zsef elmondása szerint, aki a kiváló alapanyagokból készített prémium minőségű pálinka főzésében hisz. A bemutató során egy málna pálinka lefőzésén keresztül mutatta be a szakmai fogásokat, a technológia lényegét.

A főzde leglátványosabb része a két Christian Carl gyártmányú csodálatos, kézműves technológiával készült lepárló, melyekhez jól illik mind stílusában, mind minőségében a Hornung József a málna pálinkafőzés menetéről beszél Hornung József főzőmester szomszédos helyiségben elhelyezett Certuss gőzfejlesztő. A két db pár száz literes üsthöz elegendő egy olyan teljesítményű gőzfejlesztő, mely a nyomás és térfogat szorzata miatt nem tartozik „kazánbiztosi szempontból” hatósági engedélyes kategóriába, ami a kis pálinkafőzdéknek nagy könnyebbséget jelent. Az üstökben illatos, magas minőségű párlatok készülnek, ehhez alacsony nyomású gőzt használnak fel: a nyomáscsökkentés a gőz fizikája miatt egy nagyon jó minőségű, alacsony nedvességtartalmú gőzt produkál, mely a pontos szabályozhatóság miatt hozzájárul a párlat minőségéhez.

Nobilis kazánház Nobilis kazánház

A kazánházban (ami igazából nem egy hagyományos, klasszikus gőzkazánház, annál sokkal egyszerűbb) a vendégek ismét szemrevételezhették a kis helyigényt: a néhány négyzetméteren az üzem esetleges bővülése esetén akár még egy Certuss gőzfejlesztő is elfér, pedig igencsak kis hely áll rendelkezésre. A gőzfejlesztő mellett egy Certuss CEE ellátó egység is helyet kapott, ennek lényege, hogy a gőzfejlesztő segédberendezéseit (táptartály, vízkezelés, hűtőedény, tápszivattyú) egy keretre előszerelve szállítja a forgalmazó, ezáltal a helyszínen kevesebb lesz a telepítési munkavégzés. Előnye még hogy ezáltal a sarokban elfér az összes segédberendezés, hála a gondos előtervezésnek., melyet a Bepatek Kft. végzett.

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.