Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Rovatok > Hírek Barátság I. kőolajvezeték felújítása

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!

> Kiadó  


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /web/bepatek/iparihirek.hu/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Barátság I. kőolajvezeték felújítása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2015. január 30. péntek, 00:00

CERTUSS gőzfejlesztő a fagymentesítést szolgálja

Certuss gőzfejelsztő a Barátság I. kőolajvezetéken Certuss gőzfejelsztő a Barátság I. kőolajvezetéken

 
Nemrég készültek el a Barátság I. kőolajvezeték felújításával, amelyben egy elektromos CERTUSS gőzfejlesztő is beépítésre került a fagymentesítés céljából felhasznált gőz előállítására.

A MOL-csoport és a szlovákiai Transpetrol által közösen kivitelezett, magyar-szlovák közös beruházással, mintegy 80 millió dollárból (megközelítőleg 20 milliárd forint) a Barátság I. kőolajvezeték 128 km-es szakaszát cserélték ki, Százhalombatta és Ipolyság között. A nem egészen 1 év alatt megvalósított rekonstrukciónak köszönhetően, a kőolajvezeték érintett szakaszának éves szállítókapacitását a korábbi 3,5 milliót tonnáról közel 6 millió tonnára növelték, és a fejlesztésnek köszönhetően immár az Adriai-tenger felől is ki lehet elégíteni Magyarországon keresztül Szlovákia és és részben Csehország kőolajigényét. (Forrás: Pannonhirnök)

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.