Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Rovatok > Hírek Készletraktár, gyógyszergyártás, sterilizárálás

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!

> Kiadó  


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /web/bepatek/iparihirek.hu/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Készletraktár, gyógyszergyártás, sterilizárálás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2015. július 01. szerda, 00:00

Ausztriai Logisztikai Központban járt a Bepatek Kft.

  Logisztikai Központ WN-ban Logisztikai Központ WN-ban

A Bepatek Kft. meghívott vendégeivel Wiener Neustadtba látogatott, hogy megtekintse Ausztria 2. legnagyobb kórházi logisztikai központját, amelynek építését 2011-ben kezdték el 6 kórház ellátására. Az első szakasz átadása 2 éve történt, s azóta is teszt üzemmódban működtetik, a teljes átadás még 2 évig is eltarthat. A beruházás értéke nagyságrendileg 9 milliárd Ft-nak megfelelő.

A “Rövid utak – Alacsony költségek” mottóval felépülő 5770 m2-en elterülő komplexum 6 város területi kórházát fogja ellátni, három területen: a kórházi mindennapos használati eszközök és anyagok, gyógyszerek és gyógyszerészeti alapanyagok, steril eszközök.
Az intézmény felépítésének célja elsősorban a költségek csökkentése, optimailizálása, másrészt a 6 ellátott kórház logisztikai, raktározási feladatainak a központosítása, ami szintén szolgálja a gazdaságossági szempontokat.
Természetesen innen látják el a jövőben a Wiener Neustadt területi kórházát is, amely 886 ággyal, a Bécsi Orvostudományi Egyetem egy oktató kórháza is egyben.

Steamtec Certuss bemutató Steamtec Certuss bemutató Steril gőzfejlesztés - logisztikai központ Steril gőzfejlesztés - logisztikai központ   Logisztikai központ - Ausztria Logisztikai központ - Ausztria

Ausztriában az EN 285-ös szabvány, amely meghatározza a “tiszta gőz” fogalmát, kötelező, betartását folyamatosan ellenőrzik. Így a komplexum létrehozásakor nem volt kérdés, hogy steril gőzfejlesztőket alkalmazzanak, amely egyébként a sterilizálás mellett a gyógyszertár és annak gyártóhelyiségeinek légnedvesítését is szolgálja.
A Központ létrehozásával az ellátott kórházakat tehermentesíthetik a nagyobb steril gőzrendszer kiépítése alól, hiszen a sterilizálandó eszközöket a Központba szállítják, majd ott sterilizálják és raktározzák is. A steril gőz minősége különösen fontos magas értékű műtéti eszközök szakszerű sterilizálása esetén.
A steril gőzrendszer kiépítését a német CERTUSS és az osztrák STEAMTEC (Bepatek Kft együttműködő partnere) végezte, amely a következő berendezésekből áll: 2 db CERTUSS Universal 1000 kg/h típusú gyors-gőzfejlesztő, egy gőzpuffer amely segítségével a 3000 kg/h gőzigényt tudták csökkenteni, valamint 2 db Steril gőzátalakító, mely a tisztagőzt szolgáltatja a központ sterilizátoraira, és a légnedvesítésre.
Certuss-Steamtec gőzrendszer Certuss-Steamtec gőzrendszer Steamtec-Certuss gőzrendszer Steamtec-Certuss gőzrendszer Steamtec-Certuss Steamtec-Certuss

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.