Ön itt van most:

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!

> Kiadó  


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /web/bepatek/iparihirek.hu/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Garioni Naval PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2015. július 01. szerda, 00:00

Ismét csődbe ment egy gőzkazángyártó

Garioni naval csődbe ment Garioni naval csődbe ment

Egy Magyarországon is képviselt (két forgalmazója is volt) olasz kazángyártó cég a Garioni Naval bezárta kapuit. Így azon ügyfelek, akik ilyen tipusú gőzfejlesztőt vagy egyéb kazánt vásároltak most bajba kerültek, hiszen rendkívül nehéz lesz az alkatrészekhez hozzájutniuk. Márpedig egy gőzkazán leállása akár a gyártó vagy szolgáltatóüzem ellehetetlenülését is eredményezheti.
Az elmúlt 1-2 évtizedben nem ez az első olyan eset, ahol megszűnik egy márka támogatottsága. Először egy német gyártó az un. BAY, majd egy francia Babcock nevű gyártmány okozott tulajdonosainak kellemetlen helyzetet. Mára egyikükről sem lehet hallani. Mindhárom típusban (Naval, Bay, Babcock) volt egy hasonlóság: sokkal olcsóbbak voltak a mai napig is jól prosperáló CERTUSS-nál. Így azon cégek, akik nem csak az árat tartották vásárláskor szem előtt, mai napig biztonságos szervizt ill. terméktámogatást tudhatnak maguknak. A legidősebb CERTUSS gőzfejlesztők pedig már Magyarországon is közelítik a 40 éves kort.
 
Érdekes folyamat játszódott le a vízteres gőzkazánok piacán is Németországban. Mai napra gyakorlatilag 2 német gyártó maradt, a többi vagy bezárt, vagy specializálódott valamely részre. A gőzfejlesztőknél sem találunk túl sok gyártót a CERTUSS mellett Németországban, pár éve tudósítottunk arról, hogy a LOOS hagyott fel a gyorsgőzfejlesztők gyártásával, éppen a CERTUSS-nak átadva ezt a piacot.
 
Nem lehet eléggé sokszor hangsúlyozni, hogy a stratégiai gépeknél, mint amilyen egy gőzfejlesztő is, nem szabad vásárláskor csak az árat nézni. Egy olcsóbb terméknél a vételárkülönbségből eredő haszon néha már az első komolyabb termeléskiesésnél elvész. A Bepatek Kft 26 éve forgalmazza a CERTUSS gőzfejlesztőket, saját alkatrészbázissal és 5 szerviztechnikussal rendelkezve. Ügyfeleinek karbantartási, és ügyeleti szerződést kínál.
 
 
 
 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.