Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Rovatok > Hírek Újdonság: Levegőelszívás

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!

> Kiadó  


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /web/bepatek/iparihirek.hu/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
Újdonság: Levegőelszívás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2014. május 21. szerda, 13:08

Külső levegőelszívás: az ipari szárítógépek leghatékonyabb felszereltsége

  Ipso szárítógépek levegőelszívása Ipso szárítógépek levegőelszívása

A mosoda tervezése során, fontos szempont a szárítógépek miatt a helyiség megfelelő levegő utánpótlása, vagyis a szellőztetés problémaköre.
A szárítók igen sok levegőt szívnak be és ezt általában a helyiségből teszik.
Így mindig gondoskodni kell a levegő utánpótlásról. Hűtött helyiségekben ez növeli a szükséges hűtőteljesítményt valamint dupla energiaveszteség (először lehűtjük majd felmelegítjük a levegőt), fűtött helyiségekben pedig növeli a beruházást és energiafelhasználást, mivel sok levegőt kell felmelegíteni. Gázos készülékeknél komoly többletberuházást jelent a szellőzés.

Ipso szárítógépek levegőelszívása Ipso szárítógépek levegőelszívása

Az IPSO fejlesztésével a DR szárítógépekhez (9 kg-tól 32 kg töltetsúlyig) egy külső levegőelszívást biztosító kiegészítő, berendezés kérhető.
Télen vagy esős időben azonban ez a szárítási hatékonyságot jelentősen csökkenti, ezért rögtön van lehetőség egy hőcserélő beszerelésére is, mely ráadásul komoly megtakarítást is termel. A hőcserélő utólag is beköthető csak a helyet kell jól kihagyni részére. A hőcserélővel nem csak energiát takarít meg, de esős, magas páratartalmú időben és hidegben is hatékony marad a szárítás hiszen a kilépő meleg levegő felmelegíti a belépő hideget, ezáltal szárítja is azt.
Rákos Csaba szakember véleménye szerint, ma ez a leghatékonyabb üzemeltetési technikája az ipari szárítógépeknek.
Hőcserélős rendszer IPSO ipari szárítógép Hőcserélős rendszer IPSO ipari szárítógép Ipso DR ipari szárítógép levegőelszívás Ipso DR ipari szárítógép levegőelszívás Ipso ipari szárítógép levegőelszívás Ipso ipari szárítógép levegőelszívás
Egy kis kalkuláció: amennyiben egy szárító 3m3 gázt használ 1 óra alatt és évi 2000 órát üzemel, az 6000 m3 gáz. Ha ennek 10%-át megtakarítjuk az 600 m3 * 150 Ft= 90.000 ft/év.
Kérjen ajánlatot, vagy helyszíni tanácsadást minden elkötelezettség nélkül az IPSO munkatársaitól!
www.iparimosogep-bepatek.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.