Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Rovatok > Hírek 7Seasons Apartmanház a belváros szívében

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!

> Kiadó  


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /web/bepatek/iparihirek.hu/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99
7Seasons Apartmanház a belváros szívében PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2016. január 18. hétfő, 00:00

 Egy hely ahol mindenki mosolyog

 

„Több mint hotel, több mint apartman” állítja magáról a 7 Seasons Apartmanház, Budapest szívében, a turisták számára legfrekventáltabb helyen, az úgynevezett „budapesti vigalmi negyedben”.
A Gozsdu Udvar szomszédságában, 2008-ban felépült társasházban 270 db apartman lakás kapott helyet, amelyeknek elsősorban olyan külföldi tulajdonosai voltak, akik kifejezetten befektetési szándékkal vásárolták meg az ingatlanokat.
Szabó Zoltán és Szabó-Varga Edina 2009-ben látta meg a fantáziát az akkor már romkocsmáktól izgalmassá váló helyszínben, s létrehozta az apartmanok kiadására specializált 7 Seasons Apartmanházat, amely az apartmanok rövid távú bérbeadásán túl számos plusz szolgáltatással teszi kényelmesebbé az idelátogató turisták napjait.

 

A rendkívül modern, stílusosan berendezett lakások elsősorban a fiatal nyugat-európai közönséget vonzzák, akik számára karnyújtásnyira vagy sétatávolságra vannak Budapest főbb látnivalói és népszerű vendéglátóhelyei, éjszakai klubjai.

Egy hely, ahol „mindenki mosolyog”, mondják ők, és valóban Varga Péter, aki a tulajdonos testvéreként került a cég üzemeltetési menedzseri pozíciójába, lelkesen és a sikerességet tükrözve beszélt a cég történetéről, az eddig elért eredményekről, s a fejlesztési célokról.

Ahogy egyre több apartman került a portfólióba, úgy merültek fel folyamatosan a fejlesztési, és bővítési tervek. 2010-ben 40%-os növekedést értek el a kezdő évhez képest, amely növekedési ütemet évről évre megvalósították.

Létrehoztak egy recepciót, új bútorokkal, berendezésekkel tették szebbé, vonzóbbá a szobákat, megvalósítottak egy irodaépületet, majd felmerült egy saját mosoda kialakításának igénye is.

Korábban egy kereskedelmi mosodára bízták a lakások textíliáinak tisztítását, amelynek azonban a költsége túlságosan magas lett, s kérdésessé vált annak gazdaságossága. A rendszeres havi költség elért egy olyan számot, amelynél már érdemes volt a beruházás megtérülési kalkulációját elvégezni, s így döntöttek egy házon belüli saját mosoda kialakítása mellett.

A megfelelő helyiség kiválasztása és megszerzése után, egy piaci körültekintést követően több szempont miatt is a Bepatek Kft. mellett döntöttek a mosodai gépek beszerzése céljából. Az a vélemény fogalmazódott meg Varga Péterben, hogy
egy stabil vállalat, nagy múlttal, így megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkezve, biztonsággal fognak kiszolgálni bennünket hosszú távon, hiszen az ipari mosodai gépeket éveken át szeretnénk használni, így nyilván karbantartásra is lesz szükség.  Az általuk forgalmazott IPSO berendezésekről korábbi beszállítónk és egyéb felhasználók is nagyon pozitívan nyilatkoztak, ezért biztosak voltunk abban, hogy jól döntünk, és sem a gyár, sem pedig a Bepatek Kft. nem fog eltűnni a jövőben.”

A több mint 90 lakás ágyneműi és egyéb textíliáinak mosására tervezett mosoda 2015-ben valósult meg, az IPSO legújabb típusú gépsorozatával felszerelve. Helyet kapott benne 2 db 24 kg-os IPSO elektromos mosó-csavarógép, 2 db 30 kg-os IPSO elektromos ipari szárítógép, valamint egy elektromos fűtésű 1664 mm-es IPSO kalander. A napi több ciklusos mosás hatékony és gazdaságos működtetését 2 munkatárs végzi, s egy tapasztalt mosodavezető koordinálja. A műszak reggel 8-tól délután 2-3-ig lezajlik.

A beruházással kiküszöbölhették a korábbi minőségromlást, a textíliák eltűnésének kockázatát (amely jelentős többletköltséget jelentett), s a mosodai költségek összességében a ¾-re csökkentek.

A mosoda kialakításának megtérülését a költségcsökkentés mellett az is biztosítja, hogy tervben van a környék hasonló vállalkozásaitól is mosodai megbízásokat elfogadni, amelyre a délutáni, esti műszakban bőven van még kapacitásuk. Így számításaik szerint néhány évben belül megtérül a befektetés.

A technológia kialakításakor felmerült megoldandó problémákról, mint például a mosodai vízlágyítás kérdése, vagy késleltetett ciklusok kialakítása az áramellátás szerint, az üzemlátogatásunk során személyesen is meghallgatható volt

 

www.iparimosogep-bepatek.hu

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.